ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 2.500 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μεσόγειο

Ιταλία: 2.500 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μεσόγειο

Το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε το τελευταίο 24ωρο περί τους 2.500 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε 17 πλοία για έναν επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αυξάνεται όταν ο καιρός είναι καλός.


Το πιο μάχιμο πλοίο, το αμφίβιο San Giorgio διέσωσε και μετέφερε 998 ανθρώπους, εκ των οποίων 214 γυναίκες και 157 ανήλικους.

Τέσσερα εμπορικά πλοία με σημαία Χονγκ Κονγκ, Ιταλίας, Μόλδοβα και Παναμά που βρίσκονταν στην περιοχή επίσης διέσωσαν ανθρώπους η ζωή των οποίων ήταν σε κίνδυνο, διευκρίνισε το Ιταλικό Ναυτικό.

Φρεγάτα του Ναυτικού μετέφερε 443 μετανάστες προς το λιμάνι Αουγκούστα στη Σικελία και ένας μεταξύ αυτών συνελήφθη αμέσως. Θεωρείται ο κυβερνήτης του πλοίου που ήταν γεμάτο παράνομους μετανάστες.

Οι μετανάστες προς την Ιταλία, οι οποίοι γενικά ξεκινούν από τη Λιβύη τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία, τη Συρία και τις πιο φτωχές χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.

Χιλιάδες μεταξύ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας το ταξίδι αυτό πάνω σε υπερφορτωμένα σαπιοκάραβα.