ΚΟΣΜΟΣ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι της Rai

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι της Rai

Απεργούν σήμερα οι 24.000 υπάλληλοι του δήμου Ρώμης ενώ οι δημοσιογράφοι της Rai ανέστειλαν τις προγραμματισμένες για τις 11 Ιουνίου απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι δημοτικοι υπάλληλοι απεργούν με αφορμή το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο επιδιώκει να συνδεθεί μέρος της αμοιβής των εργαζομένων (σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών απολαβών τους) με την παραγωγικότητα τους.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν τις περικοπές των αμοιβών και ζητούν να συνεχισθεί η διαπραγμάτευση, χωρίς χρονική προθεσμία, μέχρι την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Στο μεταξύ, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους Iταλούς δημοσιογράφους της RAI ανακοίνωσε την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρυχθεί για την 11η Ιουνίου.

Η απεργία αυτή είχε προκηρυχθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια στον προϋπολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης, τις οποίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ματέο Ρέντσι.

Το συνδικάτων των δημοσιογράφων Usigrai έκανε γνωστό ότι η απόφασή του οφείλεται στα περιθώρια διαλόγου που διαφάνηκαν τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την διαδικασία αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας.

Παρά ταύτα, μέρος των συνδικάτων που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης –το Cgil και το Uil– αποφάσισε να εμμείνει στην αρχική απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 11 του τρέχοντος μηνός.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε απεργούς του μετρό και αστυνομικούς