ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πυρά ακούγονται και πάλι από το αεροδρόμιο στο Καράτσι

Πακιστάν: Πυρά ακούγονται και πάλι από το αεροδρόμιο στο Καράτσι

Με το πρώτο φως της ημέρας ξανάρχισαν τα πυρά στο αεροδρόμιο του Καράτσι, της μεγαλούπολης του νότιου Πακιστάν, δέκα ώρα αφότου ξεκίνησε μια επίθεση από την οποία έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 24 άνθρωποι, ανέφερε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.


Τα ξημερώματα ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δίνοντας τέλος σε μια από τις πιο θρασείες επιθέσεις στην πόλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα από τους δράστες σκοτώθηκαν. Η παραστρατιωτική αστυνομία του Πακιστάν ανέφερε ότι στην επίθεση αυτή εμπλέκονταν και Ουζμπέκοι αντάρτες. "Τρεις ανατινάχτηκαν και επτά σκοτώθηκαν από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας", είπε ο επικεφαλής της τοπικής παραστρατιωτικής μονάδας Ριζουάν Αχτάρ μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα, ακούστηκαν και πάλι πυροβολισμοί, αναγκάζοντας τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή να επιστρέψουν στη μάχη. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, τον Σιμπτάιν Ρίζβι, έχουν σταλεί ενισχύσεις στο αεροδρόμιο ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά αυτά.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στο Καράτσι