ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός φωτορεπόρτερ στο Ιράκ

Νεκρός φωτορεπόρτερ στο Ιράκ

Ένας φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των Πεσμεργκά, των κούρδων μαχητών, και ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με έναν κούρδο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας και μια ιατρική πηγή.

Ο Κάμραν Νατζμ Ιμπραχίμ, ένας γνωστός ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ, σκοτώθηκε την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις που μαίνονταν δυτικά του Κιρκούκ κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 14 κούρδοι μαχητές, όπως επεσήμαναν οι πηγές αυτές.

Πρόκειται για τον πρώτο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή του καλύπτοντας την επέλαση των ισλαμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που ξεκίνησε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο βόρειο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την επαρχία Νινευή και περιοχές των γειτονικών επαρχιών Κιρκούκ και Σαλαχεντίν.

Φοβούμενοι μια επίθεση εναντίον της πόλης του Κιρκούκ, οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν σήμερα πλήρως υπό τον έλεγχό τους την πετρελαιοπαραγωγό πόλη, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

«Ενισχύσαμε τον έλεγχό μας στο Κιρκούκ και αναμένουμε εντολές για να μετακινηθούμε σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚΙΛ», δήλωσε ο Σίρκο Ράουφ στρατηγός των Πεσμεργκά.

Είναι η πρώτη φορά που οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως αυτή την εθνοτικά μικτή πόλη όπου υπεύθυνη για την ασφάλεια είναι μια δύναμη της αστυνομία που αποτελείται από Άραβες, Κούρδους και Τουρκμένους.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Ελεύθεροι οι 31 από τους Τούρκους ομήρους