ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα και Χάρπερ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ομπάμα και Χάρπερ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε απόψε ο Καναδάς για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποιες ρωσικά άρματα μάχης πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία και ο πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ, συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Ουκρανία αλλά και την κρίση του Ιράκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


"Ο Καναδάς ανησυχεί πολύ για τις πληροφορίες ότι ρωσικά άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα ενδέχεται να πέρασαν τα σύνορα στην ανατολική Ουκρανία. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε θα πρόκειται για ενέργεια που απειλεί την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη", δήλωσε ο Τζέισον ΜακΝτόναλντ, ο εκπρόσωπος του Χάρπερ, μετά το τηλεφώνημα που έγινε με πρωτοβουλία του Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον ΜακΝτόναλντ, οι δύο ηγέτες "αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο ιράκ και συζήτησαν τα γεγονότα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία" ενώ συμφώνησαν "να παραμείνουν σε επαφή για αυτά τα θέματα".

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την επαφή των δύο ηγετών, λέγοντας ότι ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Χαρπερ ενώ πετούσε με το προεδρικό αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης: Ομπάμα: Δεν θα σταλούν χερσαία αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ