ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στην Κίνα: Πειθαρχικά παραπτώματα από αντιπρόεδρο Βουλής

Σκάνδαλο στην Κίνα: Πειθαρχικά παραπτώματα από αντιπρόεδρο Βουλής

Ο αντιπρόεδρος ενός από τα σημαντικότερα όργανα της Βουλής της Κίνας αντιμετωπίζει έρευνα για σοβαρές «πειθαρχικές παραβάσεις», ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία της χώρας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κάνοντας χρήση μιας ορολογίας η οποία συνήθως παραπέμπει σε μείζονες υποθέσεις διαφθοράς.


Ο Σου Ρονγκ, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Κίνας πέρυσι, αντιμετωπίζει επίσης έρευνα για σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου σε μια λακωνική ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της (www.ccdi.gov.cn).

Η ανακοίνωση δεν δίνει καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Ο Σου είχε προηγουμένως υπάρξει γραμματέας των οργανώσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος στις επαρχίες Τζιανγκσί και Γκανσού.

Η εκστρατεία της Κίνας εναντίον της ενδημικής, βαθιά ριζωμένης διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό έχει κλιμακωθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Σι Τζινπίνγκ πέρυσι, με πολλά σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης και κρατικών επιχειρήσεων να τελούν πλέον υπό κράτηση ή να δικάζονται.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο - ΣΟΚ από τις φωτογραφίες εργοστασίου ζυμαρικών!