ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένο Boeing: 100 ημέρες από την εξαφάνισή του

Χαμένο Boeing: 100 ημέρες από την εξαφάνισή του

Εκατό ημέρες από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών συμπληρώνονται τη Δευτέρα (16/6).

«Εκατό ήμερες μετά, η εξαφάνιση της πτήσης MH370 είναι ένας μεγάλος πόνος στην καρδιά όλων των Μαλαισιανών και όλου του κόσμου. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε (τις έρευνες) μέχρι να εντοπιστεί», διαβεβαίωσε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του «δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει» τις οικογένειες των επιβατών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η εκατοστή ημέρα από την εξαφάνιση του Boeing 777 είναι μια ημέρα μνήμης για «όλους όσοι βρίσκονταν στο αεροσκάφος και τις οικογένειες τους. Η Μαλαισία παραμένει δεσμευμένη στις προσπάθειες εντοπισμού» της πτήσης MH370.

Υπενθυμίζεται ότι το Μπόινγκ της Malaysia Airlines αναχώρησε στις 8 Μαρτίου από την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες και προορισμό το Πεκίνο όταν, ωστόσο αφού για άγνωστους ακόμα λόγους άλλαξε πορεία, κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Μέχρι στιγμής και παρά τις ευρύτατες έρευνες δεν έχει εντοπιστεί.
Πολλές οικογένειες των Κινέζων επιβατών του Μπόινγκ είναι πεπεισμένες ότι οι αρχές «κρύβουν κάτι», ενώ μέλη των οικογενειών των θυμάτων επικρίνουν σφοδρά την κυβέρνηση της Μαλαισίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση.

Ο Στεφάν Ουάνγκ, 57 ετών, η μητέρα του οποίου επέβαινε στο Μπόινγκ, παραμένει επιφυλακτικός παρά τις ανακοινώσεις των μαλαισιανών αρχών: «Από την αρχή η Μαλαισία ισχυρίζεται ότι εργάζεται με ζήλο για να εντοπίσει το αεροσκάφος και τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο όπως στην αρχή. Αν συνεχίσουν αυτή τη μέθοδο εργασίας, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες», κατήγγειλε.

Η εξαφάνιση του Μπόινγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας, ενώ πλέον οι πιθανότητες να εντοπιστεί στον ωκεανό οποιαδήποτε ένδειξη για τα αίτια του δυστυχήματος είναι απειροελάχιστες.

«Θέλουμε να βρεθεί το αεροσκάφος, θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη», δήλωσε ο Σουμπραμάνιαν Γκουρουσάμι, ο 34χρονος γιος του οποίου επέβαινε σε αυτό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς των επιβατών είναι διατεθειμένοι να δώσουν 5 εκατομμύρια δολάρια (3,7 εκατ. ευρώ) σε οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για την εξαφάνιση του Μπόινγκ.

Την Κυριακή, τέλος, περίπου 20 συγγενείς των επιβατών, που φορούσαν μπλουζάκια στα οποία είχαν γράψει «προσευχή για την πτήση MH370», προσευχήθηκαν μπροστά από ένα μνημείο που έχει δημιουργηθεί σε έναν βουδιστικό ναό στο Πεκίνο.

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!