ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ : Πολιτικοί ηγέτες κάνουν έκκληση για εθνική ενότητα

Ιράκ : Πολιτικοί ηγέτες κάνουν έκκληση για εθνική ενότητα

Ιρακινοί σιίτες και σουνίτες πολιτικοί ηγέτες απηύθυναν από κοινού έκκληση για εθνική ενότητα, αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από τη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχαν, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση και να τερματιστεί η έκρηξη της θρησκευτικής βίας.


Το Ιράκ βρίσκεται αντιμέτωπο με την εξέγερση των σουνιτών ανταρτών οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα έχουν πάρει υπό τον έλεγχο τους πολλές περιοχές και πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Οι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων, από την πλευρά των σιιτών είναι ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι, και από τους σουνίτες ο Οσάμα αλ-Νουτζαίφι, που ήταν και ο τελευταίος πρόεδρος της Βουλής που διαλύθηκε προ ημερών, καθώς επίσης και ο προκάτοχος του αλ-Μαλίκι ο Ιμπραίμ αλ-Τζααφάρι απηύθυναν έκκληση για «την υπεράσπιση του κράτους την προστασία της κυριαρχίας και της αξιοπρέπεια του Ιράκ».

Οι επικεφαλής των πολιτικών φατριών του Ιράκ ζήτησαν επίσης, την αποφυγή των θρησκευτικών αδικιών και απαγόρευσαν τη μεταφορά όπλων από φορείς που δεν ανήκουν στις κρατικές δομές της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Ο πρωθυπουργός καθαίρεσε τους στρατιωτικούς διοικητές