ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει η δίκη Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ

Αρχίζει η δίκη Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ

Η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπιγκέιτ» αρχίζει την παρασκευή στο εφετείο του Μιλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η όλη υπόθεση αφορά την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστικούς του Μιλάνου, όταν ήταν ανήλικη, συναναστρεφόταν επί πληρωμή τον «μίστερ τιβί».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος «Forza Italia», μετά την καταδίκη για φοροδιαφυγή σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν διαθέτει πλέον βουλευτική ασυλία.

Ο κ. Μπερλουσκόνι την περίοδο αυτή προσφέρει «δωδεκάμηνη υποχρεωτική κοινωφελή εργασία» σε κέντρο στήριξης και θεραπείας υπερηλίκων έξω από το Μιλάνο.

Αν όμως η καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκισης για το Ρούμπιγκεϊτ επιβεβαιωθεί τόσο από το εφετείο όσο και από τον ιταλικό Άρειο Πάγο, τότε ο κ. Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά την νέα ποινή ή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στις δικάσιμους της έφεσης είναι πολύ πιθανό οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την κλήτευση νέων μαρτύρων.

Η πάγια θέση των δικηγόρων του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα είναι ότι ο πελάτης τους δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή κοπέλα και ότι δεν άσκησε αθέμιτη πίεση στην αστυνομία του Μιλάνου, όταν η Ρούμπι είχε προσαχθεί στα κεντρικά γραφεία της, στις 27 Μαίου του 2010.

Διαβάστε επίσης:

Η Fed μειώνει για πέμπτη χρονιά την οικονομική βοήθειά της στην Αμερική!