ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Η Μέρκελ υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

«Η Γερμανία θα υποστηρίξει τον Ζαν-Κλοντ Γιούκερ για την ποεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα εκ νέου την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι διατεθειμένη να αναλογιστεί υπό ένα άλλο πρίσμα αυτό που είναι σημαντικό για την Βρετανία, η οποία αντιτίθεται στον διορισμό του Λουξεμβούργιου στην θέση αυτή.

"Πάντοτε έλεγα δύο πράγματα: ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι θέλουμε να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα", σημείωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

"Αυτό υποδηλώνει ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλα τα κράτη μέλη", πρόσθεσε. "Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες, αλλά ότι μπορούμε να σκεφτούμε υπό ένα άλλο πρίσμα αυτό που είναι σημαντικό για την Βρετανία", σημείωσε.

"Προτίθεμαι να μιλήσω με την Βρετανία με έναν πολύ εποικοδομητικό τρόπο" για θέματα μείωσης της γραφειοκρατίας, καινοτομίας, επικουρικότητας, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ εξήρε παράλληλα σήμερα την Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ο επόμενος πρόεδρος της ΕΕ να μην προέρχεται από μια χώρα που δεν ανήκει στην ευρωζώνη, όπως είναι η Δανία.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει την Τόρνινγκ-Σμιτ για το αξίωμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά το όνομά της έχει ακουστεί και για την διαδοχή του Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην προεδρία της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Σκοτώθηκαν μέλη της Χαμάς από κατάρρευση γέφυρας