ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η αεροπορία βομβαρδίζει προπύργιο των εξεγερμένων

Συρία: Η αεροπορία βομβαρδίζει προπύργιο των εξεγερμένων

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε την πόλη Μλέιχα, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, ένα προπύργιο των εξεγερμένων το οποίο προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να ανακαταλάβουν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στους περίπου 23 αεροπορικούς βομβαρδισμούς προστέθηκαν πυρά από πυραύλους εδάφους-εδάφους, ενώ μάχες σημειώνονταν μεταξύ των εξεγερμένων, με την υποστήριξη μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα, και του στρατού, ο οποίος έχει την υποστήριξη του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε στις αρχές της άνοιξης μιας επίθεση για την ανακατάληψη της Μλέιχα, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκεται κοντά στο δρόμο προς το αεροδρόμιο στην περιοχή της ανατολικής Γούτα που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι εξεγερμένοι και την οποία πολιορκεί ο στρατός.

Εξάλλου κάτοικοι της συνοικίας αλ Χάτζαρ αλ Άσουαντ, που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βρίσκεται νότια της Δαμασκού, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι τους έχει κόψει την παροχή νερού εδώ και δυόμιση εβδομάδες.

«Περίπου 20.000 άνθρωποι ζουν εδώ, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Το καθεστώς θέλει να πιέσει τους πολίτες ώστε οι εξεγερμένοι να υπογράψουν εκεχειρία με τον στρατό», δήλωσε ο Ράμι αλ Σάγεντ, ένας ακτιβιστής.

«Οι άνθρωποι υποφέρουν από φλεγμονές και ασθένειες του πεπτικού συστήματος γιατί πίνουν βρώμικο νερό», πρόσθεσε.

Σε ένα άλλο μέτωπο στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ μια ομάδα που συνδέεται με τους ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) απήγαγε δύο διοικητές των εξεγερμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ κλείνει τα 60 και το γιορτάζει με διάλεξη ιστορίας