ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Νομάρχης προέτρεψε τις μητέρες ναρκομανών, να αυτοκτονούν!

Σοκ: Νομάρχης προέτρεψε τις μητέρες ναρκομανών, να αυτοκτονούν!

Την αντικατάσταση σε χρόνο ρεκόρ του νομάρχη της Περούτζια Αντόνιο Ρεπούτσι, αποφάσισε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.Ο πρώην νομάρχης, σε δημόσια συζήτηση η οποία οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή είχε προχωρήσει σε ακραίες δηλώσεις, λέγοντας πως «όταν μια μητέρα δεν καταλαβαίνει ότι ο γιός της παίρνει ναρκωτικά, καλύτερα να αυτοκτονήσει», διότι «ο καρκίνος αυτός αναπτύσσεται μέσα στις οικογένειες».

«Το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει ως οικιακή βοηθός των ιταλικών οικογενειών», είχε προσθέσει ο Ρεπούτσι.

Η οργισμένη αντίδραση των χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου και η έμφαση που δόθηκε στο θέμα από τον Τύπο, οδήγησε την ιταλική κυβέρνηση, με την παρότρυνση του ίδιου του πρωθυπουργού, Ματτέο Ρέντσι, να λάβει άμεσα μέτρα.

Οι φράσεις του νομάρχη της Περούτζια είναι απαράδεκτες, είναι αδιανόητο να τις προφέρει ένας δημόσιος λειτουργός. Είμαι ευγνώμων στον υπουργό εσωτερικών, Αλφάνο, για το ότι δραστηριοποιήθηκε χωρίς δισταγμούς», έγραψε στο Twitter o Ρέντσι.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, τέλος, ο μέχρι χθες νομάρχης πρόσθεσε ότι «αν είχε πιει και του είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα, ο πατέρας του θα του είχε κόψει το κεφάλι και καλό θα ήταν να αρχίσουν να το κάνουν κάποιοι άλλοι γονείς, ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα».

Διαβάστε επίσης: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»