ΚΟΣΜΟΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η κρίσιμη δοκιμή του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

Με επιτυχία στέφθηκε η κρίσιμη δοκιμή του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών που διαχειρίζεται η Boeing Co έπληξε με επιτυχία την προσομοίωση ενός εχθρικού πυραύλου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια κρίσιμη πυραυλική δοκιμασία την Κυριακή, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στις συνεχείς προσπάθειές μας για τη βελτίωση και την αύξηση της αξιοπιστίας του βαλλιστικού αντιπυραυλικού αμυντικού μας συστήματος», δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζέιμς Σίρινγκ διευθυντής της αντιπυραυλικής αμυντικής υπηρεσίας.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις όλα τα δεδομένα στη δοκιμή εκτελέστηκαν όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά. Οι αξιωματούχοι του εν λόγω προγράμματος θα κάνουν τους επόμενους αρκετούς μήνες εξονυχιστική αξιολόγηση της απόδοσης του αντιπυραυλικού συστήματος με τη χρήση τηλεμετρίας και άλλων δεδομένων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του συγκεκριμένου προγράμματος από το 2008.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αντιναύαρχος Τζέιμς Σίρινγκ είχε δηλώσει ότι μια ακόμη αποτυχία της δοκιμής θα ανάγκαζε το Πεντάγωνο να επανεξετάσει τα σχέδιά του να προσθέσει 14 ακόμη σημεία αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων στα ήδη 30 υπάρχοντα, στο έδαφος της Αλάσκας και της Καλιφόρνιας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»