ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Σομελιέ πολυτελών εστιατορίων κατηγορούνται για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πολωνία: Σομελιέ πολυτελών εστιατορίων κατηγορούνται για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στις παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Πολωνίας κατηγορούνται ότι εμπλέκονται δύο σομελιέ που εργάζονται σε εστιατόρια της Βαρσοβίας.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμη άνθρωποι έχουν συλληφθεί, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή που έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη χώρα, με την αντιπολίτευση να ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

«Έχουμε δύο υπόπτους: ο Λούκας Ν. ανακρίνεται από το πρωί. Ένα δεύτερο πρόσωπο κατηγορείται (για την υπόθεση). Πρόκειται για τον Κόνραντ Λ.», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ρενάτα Μάζουρ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρσοβίας.

Οι δύο άνδρες είναι σομελιέ σε δύο πολυτελή εστιατόρια της πολωνικής πρωτεύουσας, στο Sowa & Przyjaciele και το Amber Room.

«Επιβεβαιώνω επίσης τη σύλληψη δύο ακόμη προσώπων για την ίδια υπόθεση των παρακολουθήσεων», πρόσθεσε η Μάζουρ, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις για την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, ο ένας εκ των δύο προσώπων ενδέχεται να είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας του εμπορίου άνθρακα.
«Έχουν κατασχεθεί πολλά στοιχεία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ξέσπασε πριν οκτώ ημέρες, όταν το πολωνικό περιοδικό Wprost άρχισε να δημοσιεύει αποσπάσματα από προσωπικές συνομιλίες μεταξύ προσωπικοτήτων της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της χώρας, μεταξύ αυτών ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπαρτλόμι Σιένκεβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

Οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών έγιναν σε τουλάχιστον δύο εστιατόρια της Βαρσοβίας, ενώ μετά την αποκάλυψή τους η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης Τουσκ.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Ανατράπηκε η θανατική ποινή Κινέζας που είχε διαμελίσει το σύζυγό της

Ουκρανία: Κατάρριψη ελικοπτέρου με νεκρούς στο Σλαβιάνσκ

Σουδάν: Συνελήφθη και πάλι η χριστιανή που είχε αφεθεί ελεύθερη!

Κουρδιστάν: Θα επιδιώξει την ανεξαρτητοποίησή του από το Ιράκ