ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

Τουλάχιστον 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 5 παιδιών, έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στο Νέο Δελχί.

Την ίδια ώρα, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο, επιχειρώντας να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια του κτιρίου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ένοικοι έχουν παγιδευτεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, 14 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

«Δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών και 3 γυναικών έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση του κτιρίου, ενώ 2 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μάντχουρ Βέρμα στο πρακτορείο ειδήσεων PTI.

«Πρόκειται για ένα κτίριο 40 ετών. Έχτιζαν τους ορόφους τον έναν μετά τον άλλο παράνομα», διευκρίνισε ο Ράτζες Μπάτια, υπεύθυνος της δημοτικής αρχής στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, σημειώνοντας ότι την κατάρρευση ενδέχεται να προκάλεσε η κατασκευή - χωρίς οικοδομική άδεια - ενός κτιρίου σε διπλανό οικόπεδο.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ η κυβέρνηση διέταξε την έναρξη έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το PTI.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ένα ακόμα 12ώροφο κτίριο, που βρισκόταν υπό κατασκευή, κατέρρευσε στην πόλη της νότιας Ινδίας Τσενάι, παγιδεύοντας τουλάχιστον 50 άτομα κάτω από τα ερείπια.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)