ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ανακτήθηκε συνοριακό φυλάκιο από φιλορώσους

Ουκρανία: Ανακτήθηκε συνοριακό φυλάκιο από φιλορώσους

Τον έλεγχο ενός συνοριακού φυλακίου που είχαν καταλάβει οι φιλορώσοι αντάρτες στην περιοχή Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανέκτησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο, πρόκειται για την «πρώτη νίκη» στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», την επανέναρξη της οποίας ανακοίνωσε ο Ποροσένκο τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς αρνήθηκε να παρατείνει την εκεχειρία.

Ο Ποροσένκο συνεχάρη τους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες που –όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος – έχουν ανακαταλάβει το συνοριακό φυλάκιο του Ντοβτζάνσκι.

«Σκαπανείς του Μηχανικού αποναρκοθέτησαν τις γύρω περιοχές, απομακρύνοντας 15 εκρηκτικούς μηχανισμούς από τις οδούς πρόσβασης σε αυτές τις εγκαταστάσεις και 20 άλλες από το έδαφος του ίδιου του φυλακίου», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται εάν ξέσπασαν συγκρούσεις με τους αυτονομιστές.

Το συνοριακό φυλάκιο λειτουργεί και πάλι κανονικά.

Σημειώνεται τέλος ότι ο έλεγχος της μεθορίου αποτελεί έναν από τους στόχους της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού, που θέλει να εμποδίσει την είσοδο στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές προσώπων και στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Δύο ακόμη Ρώσοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν