ΚΟΣΜΟΣ

Κουστώ: Έζησε 31 μέρες κάτω από το βυθό σπάζοντας το ρεκόρ του παππού του! (vid+pics)

Κουστώ: Έζησε 31 μέρες κάτω από το βυθό σπάζοντας το ρεκόρ του παππού του! (vid+pics)

ΟFabien Cousteau βυθίστηκε στην κυριολεξία, την 1η Ιουνίου και παρέμεινε στα βάθη της θάλασσας 31 μέρες!

Ο εγγονός του διάσημου εξερευνητή των θαλασσών, Ζακ Υβ Κουστώ,βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας χτες μετά την παραμονή του για 31 μέρες στο βυθό, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του παππού του.

Ο Fabien Cousteau έζησε μέσα σε ένα υποθαλάσσιο εργαστήριο ανοικτά των ακτών της Φλόριντα για ένα μήνα προκειμένου να σπάσει το, εδώ και μισό αιώνα, ρεκόρ του διάσημου ερευνητή!

Ο 46χρονος παρατήρησε τη συμπεριφορά των ψαριών, μελέτησε τις επιπτώσεις της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς ενώ έζησε την επίδραση της υποβρύχιας ζωής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το 1963, ο Ζακ Υβ Κουστώ και έξι δύτες τους οποίους είχε ονομάζει ωκεανοναύτες , πέρασαν 30 ημέρες μέσα σε υποθαλάσσιο εργαστήριο που βρισκόταν κοντά κοντά στο λιμάνι του Σουδάν.

Το εργαστήριο στο οποίο έζησε ο εγγονός του, ήταν κλιματιζόμενο, με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, ντους, μπάνιο, έξι κουκέτες και φινιστρίνια που δίνουν στους επιβάτες μια εικόνα από τη θαλάσσια ζωή.

Παρά τη σχετικά ομαλή ιστιοπλοΐα, η ομάδα αντιμετώπισε μερικά προβλήματα.

«Ένα βράδυ ο κλιματισμός σταμάτησε να λειτουργεί και είχε 95% υγρασία» δήλωσε στο Reuters ένας εκ των συνεπιβατών.

Πέρα από την «απόκοσμη» εμπειρία, το όφελος της μελέτης της υποβρύχιας ζωής, επρόκειτο να βοηθήσει τους επιστήμονες για τη συλλογή νέων δεδομένων

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες

Διαβάστε επίσης: Σοκ: Σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του με μια μπουνιά