ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες από το φεστιβάλ ταυρομαχίας στην Παμπλόνα

Φωτογραφίες από το φεστιβάλ ταυρομαχίας στην Παμπλόνα

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από κέρατα ταύρου, ενώ χιλιάδες δοκίμασαν την γενναιότητα και την ταχύτητά τους τη Δευτέρα σπεύδοντας να εμπλακούν σε μάχες με ταύρους στους δρόμους της νότιας ισπανικής πόλης, Pamplona.

Ο Jose Aldaba, ένας εκ των εκπροσώπων του ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, είπε ότι τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης με τραύματα που υπέστησαν – ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από ταύρο στο μηρό – κατά τη διάρκεια του γύρου που έλαβε χώρα στις 8.00 π.μ. Ήταν ο πρώτος γύρος του ετήσιου φεστιβάλ San Fermin για φέτος.

Μία δήλωση από την περιφερειακή κυβέρνηση της Nevarra ανέφερε ότι και οι τέσσερις ήταν Ισπανοί, αλλά κανένας δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο γύρος περιλαμβάνει μία στενή διαδρομή 850 μέτρων που ξεκινά από μία στάνη και καταλήγει στην αρένα ταυρομαχιών της πόλης. Κράτησε μόλις λίγο παραπάνω από δύο λεπτά.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο στα "encierros", όπως αποκαλούνται στα ισπανικά, με τους περισσότερους να τραυματίζονται πέφτοντας. Από το 1924 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 15 άνθρωποι από τραύματα που προκλήθηκαν από τα κέρατα των ταύρων.

Οι ταύροι, που λαμβάνουν μέρος κάθε πρωί αναπόφευκτα σκοτώνονται από ταυρομάχους στις βραδινές ταυρομαχίες και το κρέας τους σερβίρεται σε εστιατόρια στην Pamplona. Ακτιβιστές για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων διαδήλωσαν το Σάββατο, λέγοντας ότι σκοτώνονται 48 ταύροι κάθε χρόνο στο φεστιβάλ.

Η γιορτή που διαρκεί για εννέα μέρες, απαθανατίστηκε στο έργο του Ernest Hemmingway "Ο Ήλιος Ανατέλλει Ξανά" που δημοσιεύθηκε το 1926, και έκτοτε ελκύει χιλιάδες ξένους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τι είχε κρύψει 27χρονη Βρετανίδα σε προφυλακτικά