ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνελήφθη Ουκρανή πιλότος για το θάνατο δύο δημοσιογράφων

Ρωσία: Συνελήφθη Ουκρανή πιλότος για το θάνατο δύο δημοσιογράφων

Μία Ουκρανή πιλότο ελικοπτέρου, την οποία η Μόσχα κατηγορεί ότι ευθύνεται για το θάνατο δύο Ρώσων δημοσιογράφων τον Ιούνιο στην ανατολική Ουκρανία, συνέλαβαν οι ρωσικές Αρχές.

«Η πιλότος συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε ρωσικό έδαφος, προσποιούμενη ότι είναι πρόσφυγας που επιχειρεί να φύγει για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις», ανέφεραν οι Ρώσοι ανακριτές.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι η Ναντέτζντα Σαβτσένκο, πιλότος ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού, ενεπλάκη στο θάνατο των Ιγκόρ Κορνελιούκ και Αντόν Βολοσίν, σε μια επίθεση κοντά στο Λουχάνσκ, ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών, τον Ιούνιο.

«Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρισκόταν μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων και άλλων πολιτών κοντά στο Λουχάνσκ, τις μεταβίβασε στους αντάρτες», εξήγησε η ρωσική επιτροπή έρευνας σε μια ανακοίνωση, αναφερόμενη στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το Κίεβο αμέσως κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «απήγαγε» τη Σαβτσένκο και την ανάγκασε με τη βία να περάσει τα σύνορα, ζητώντας την «άνευ όρων απελευθέρωσή» της.

Οι δύο δημοσιογράφοι, που εργάζονταν για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας VGTRK, έχασαν τη ζωή τους τη 18η Ιουνίου, όταν τραυματίστηκαν από μια οβίδα διασποράς κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός κοντά στο Λουχάνσκ.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε αμέσως ότι βρέθηκαν σκοπίμως στο στόχαστρο και ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα.

Η παρουσία στη Ρωσία της πιλότου «συνιστά μια νέα απόδειξη ότι οι τρομοκράτες καταρτίζουν και εφαρμόζουν τα εγκληματικά τους σχέδια σε στενή συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας», υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Πάβελ Κλίμκιν, ο οποίος κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά ότι συνέλαβαν την Ουκρανή.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η Ναντέτζντα Σαβτσένκο είναι 33 ετών και έχει υπηρετήσει στο Ιράκ.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: O κύκνος που νίκησε την ανθρώπινη ματαιοδοξία (σκληρές εικόνες)

ΗΠΑ: Μετά από αυτό δε θα ξαναζηλέψετε την Καρντάσιαν! (video+photos)

ΗΠΑ: Φιαλίδια με θανατηφόρο ιό βρέθηκαν ξεχασμένα σε εργαστήριο!

Καλιφόρνια: Πρόταση γάμου στα 12.500 πόδια πήρε απίστευτη τροπή! (video)

Απλά δύο σκύλοι γαβγίζουν σε μία πόρτα! (video)

Αυστραλία: 12 μητέρες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για τα παιδιά τους!

Κίνα: Υπό κράτηση κατ' οίκον εξέχοντες συγγραφείς λόγω… Κέρι!