ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: 7 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομίας και συμμοριών

Μεξικό: 7 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομίας και συμμοριών

Επτά άτομα, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερις ακόμη εκπρόσωποι του Νόμου τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης σε κοινότητα στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό.

Η σύγκρουση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/7) στο κέντρο της Τσιλάπα δε Άλβαρες, όπου φιλοξενείται μια πολυμελή φυλή ιθαγενών. Σύμφωνα με τις Αρχές η ανταλλαγή πυρών άρχισε όταν μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Έξι φερόμενοι ως κακοποιοί και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομείο.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε την επομένη συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες κακοποιών στην κοινότητα. Μετά τις συμπλοκές τους, οι αρχές ανακάλυψαν έξι σορούς που έφεραν τραύματα από σφαίρες, οι τέσσερις εκ των οποίων βρέθηκαν στα πορτμπαγκάζ δύο εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές Αρχές στην Τσιλάπα δε Άλβαρες, μια πόλη 31.000 κατοίκων 300 χλμ. νότια της Πόλης του Μεξικού, κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν από τις οικίες τους τη νύχτα «εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο».

Στην πολιτεία Γκερέρο, μια από τις φτωχότερες του Μεξικού, η οποία πλήττεται από τη βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, δρουν πολλές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, καλλιεργούν κάνναβη και οπιοπαπαρούνα, ενώ χρησιμοποιούν την περιοχή ως ζώνη διέλευσης των ψυχοενεργών ουσιών που διακινούν λαθραία.

Η τοπική συμμορία Λος Ρόχος («Οι Κόκκινοι») φημολογείται ότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στο κέντρο της πολιτείας Γκερέρο, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας και της πόλης Ακαπούλκο, του άλλοτε θέρετρου των χολιγουντιανών σταρ στον Ατλαντικό.

Σημειώνεται ότι πάνω από 80.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο κύμα βίας που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από το 2006, όταν και ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν (2006-2102) είχε κινητοποιήσει το στρατό εναντίον των καρτέλ.

Διαβάστε ακόμα:

Λονδίνο: Τρομακτική σύγκρουση ποδηλάτου με αυτοκίνητο! (video+photos)

ΗΠΑ: Κατέγραψε τον τοκετό της συζύγου του έξω από το νοσοκομείο! (video)

ΗΠΑ: Είδε το… Θεό σε μια μελιτζάνα! (video+photos)

ΗΠΑ: Πνίγηκε από hot-dog σε διαγωνισμό ταχυφαγίας!

Βρετανός σεφ παραιτήθηκε επειδή φοβάται τα… φασόλια!

Απλά ένας Ιάπωνας που λούζεται στον τυφώνα! (video+photos)