ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από το νότιο Λίβανο εναντίον του βορείου Ισραήλ

Δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από το νότιο Λίβανο εναντίον του βορείου Ισραήλ

Δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν σήμερα το πρωί από το νότιο Λίβανο έπληξαν το βόρειο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.


Στη Βηρυτό, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι οι ρουκέτες ερρίφθησαν από την περιοχή Χασμπάγια του νοτίου Λιβάνου προς "κατεχόμενα εδάφη".

Μια ρουκέτα έπεσε σε χωράφι. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες τύπου Κατιούσα έπληξαν περιοχή βόρεια της πόλης Κιριάτ Σμόνα.
Η δεύτερη ρουκέτα έπεσε σε αυτοκινητόδρομο αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν κυκλοφορούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε με ρίψεις οβίδων προς το νότιο Λίβανο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που επικαλείται το ραδιόφωνο, οι ρίψεις από το Λίβανο δεν φαίνεται να προέρχονται από τη σιιτική Χεζμπολάχ που ελέγχει το νότο της χώρας και "που δεν έχει κανένα όφελος να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με το Ισραήλ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια μικρή παλαιστινιακή οργάνωση που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στη Χαμάς η οποία δέχεται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας", πρόσθεσε το ραδιόφωνο.

Διαβάστε επίσης: Λωρίδα της Γάζας: Έξι νεκροί από διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές