ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: «Οι Κούρδοι ελέγχουν το Κιρκούκ»

Ιράκ: «Οι Κούρδοι ελέγχουν το Κιρκούκ»

Κουρδικές δυνάμεις πήραν από τη Βαγδάτη τον πλήρη έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς υψηλόβαθμης πηγής της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

«Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν υποχρεώθηκε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει την υποδομή του Ιράκ αφού πληροφορήθηκε για απόπειρες από αξιωματούχους του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου να την σαμποτάρουν», δήλωσε η εν λόγω πηγή ζητώντας να μην κατονομασθεί.

"Από τώρα και στο εξής θα είναι υπό τον έλεγχο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν και περιμένουμε να αρχίσουν σύντομα οι επιχειρήσεις", δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Δύναμης Προστασίας του Πετρελαίου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν κινήθηκαν σήμερα στην περιοχή.

Η πηγή δήλωσε πως το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου σχεδίαζε να σαμποτάρει ένα νέο αγωγό που είναι υπό κατασκευή για να συνδέσει τις τρεις κύριες πετρελαιοφόρες περιοχές του Κιρκούκ, τις δύο από τις οποίες εκμεταλλευόταν ως τώρα η ελεγχόμενη από την κεντρική κυβέρνηση North Oil Company.

Το εθνικό υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη καταδίκασε την κατάληψη των πετρελαιοφόρων περιοχών στο Κιρκούκ και κάλεσε τους Κούρδους να αποσυρθούν αμέσως για να αποφύγουν "τρομερές συνέπειες".

Διαβάστε επίσης:

7χρονος μάζεψε 40.000 ευρώ για να χειρουργηθεί ο φίλος του (pics+video)