ΚΟΣΜΟΣ

Ποροσένκο: Για κάθε στρατιώτη που σκοτώθηκε, θα χάσουν δεκάδες δικούς τους

Ποροσένκο: Για κάθε στρατιώτη που σκοτώθηκε, θα χάσουν δεκάδες δικούς τους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διεμήνυσε ότι το Κίεβο θα «βρει και θα καταστρέψει» τους αυτονομιστές που πρόσκεινται στη Ρωσία και διέπραξαν την πυραυλική επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

«Για τη ζωή κάθε στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες ζωές δικών τους. Ούτε ένας τρομοκράτης δεν θα αποφύγει την ευθύνη, όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει», διεμήνυσε ο Ποροσένκο σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.

Στο μεταξύ, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, εκπρόσωπος της διοίκησης της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» η οποία διεξάγεται από τις δυνάμεις του Κιέβου ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν συνολικά 23 νεκρούς και 93 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Σελεζνιόφ διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι όλοι άνδρες της συνοριοφρουράς και ότι ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 19 που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με πυραύλους Γκραντ κοντά στην κοινότητα Ροβένκι, στην περιοχή Λουχάνσκ. Διέψευσε τις «ανακριβείς πληροφορίες» κατά τις οποίες οι νεκροί από την επίθεση αυτή είναι τουλάχιστον 30, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ουκρανία! Tουλάχιστον 30 στρατιωτικοί νεκροί