ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο υπουργός που... έκλαιγε επί τρεις ώρες (vid)

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο υπουργός που... έκλαιγε επί τρεις ώρες (vid)

Ο Ιάπωνας πολιτικός που προκάλεσε αίσθηση σε όλον τον κόσμο καθώς έκλαιγε και οδυρόταν επί τρεις ώρες σε συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να δείξει ότι αδίκως τον κατηγορούν για διαφθορά, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του.

«Τα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του», ανέφερε ένας αξιωματούχος του περιφερειακού συμβουλίου του Χιόγκο, το οποίο έκανε δεκτή την παραίτηση.

Στις αρχές Ιουλίου ο 47χρονος Ριουτάρο Νονομούρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Κόμπε για να εξηγήσει πώς ξόδεψε 30.000 ευρώ για διάφορα ταξίδια και επισκέψεις του σε λουτρά.

Η "συγγνώμη" του όμως, αντί για μια σοβαρή και σεμνή παρουσίαση, όπως συνηθίζεται στην Ιαπωνία, μετατράπηκε σε τρίωρο "σόου" στο οποίο ο Νονομούρα, χτυπώντας γροθιές στο τραπέζι, έκλαιγε και ωρυόταν ακατάληπτα, ενώπιον των κατάπληκτων δημοσιογράφων που δεν ήξεραν αν έπρεπε να τον λυπηθούν ή να βάλουν τα γέλια.

Το βίντεο με την "παράσταση" έκανε τον γύρο του διαδικτύου μετατρέποντας τον 47χρονο άσημο πολιτικό σε σταρ μέσα σε λίγες ώρες. Οι ψηφοφόροι πάντως φαίνεται ότι δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα: στο περιφερειακό συμβούλιο κατατέθηκαν 4.000 αιτήματα αγανακτισμένων εκλογέων που ζητούσαν να επιστρέψει ο Νονομούρα τα χρήματα.

Η έρευνα που συνεχίζεται έδειξε ότι το ποσό που χρησιμοποίησε ο 47χρονος για τη διασκέδασή του ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Η τρομακτική στιγμή που πορτιέρης βάζει φωτιά σε φοιτητή (pics)