ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Νεκροί Ταλιμπάν από πυρά αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Πακιστάν: Νεκροί Ταλιμπάν από πυρά αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Το θάνατο 13 ατόμων στις περιοχές όπου ζουν οι πακιστανικές φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προκάλεσαν επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον κρησφύγετου ισλαμιστών ανταρτών.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν τη νύχτα, στο χωριό Ζόι Σαϊντγκάι της περιοχής, όπου εδώ και ένα μήνα διεξάγεται επιχείρηση του πακιστανικού στρατού εναντίον ορμητηρίων των Ταλιμπάν και των συμμάχων τους.

«Ενα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον στρατοπέδου μαχητών που είχαν έρθει από το Ντάτα Χελ και το Μιρ Αλι, μια πόλη όπου μάχες σημειώθηκαν χθες μεταξύ πακιστανών στρατιωτών και ισλαμιστών ανταρτών. Σκοτώθηκαν 13 αντάρτες», δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον στρατό, πέντε στρατιώτες και 11 αντάρτες σκοτώθηκαν χθες (15/7) σε σφοδρές ανταλλαγές πυρών στο Μιρ Αλι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον είχε αναστείλει το επίμαχο πρόγραμμά της των επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από αίτημα του Ισλαμαμπάντ, το οποίο επεδίωκε τότε την έναρξη διαβουλεύσεων με το ΤΤΡ, τη μεγαλύτερη οργάνωση πακιστανών ισλαμιστών ανταρτών.

Ωστόσο οι ΗΠΑ επανέλαβαν τους βομβαρδισμούς αυτούς τον Ιούνιο, έπειτα από μια αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο του Καράτσι, στο νότο. Μετά την έφοδο αυτή των ισλαμιστών Ταλιμπάν, αποφασίστηκε η έναρξη της επιχείρησης του πακιστανικού στρατού εναντίον των ανταρτών του Βορείου Ουαζιριστάν.

Η περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν έγινε με την πάροδο των ετών κρησφύγετο του ΤΤΡ (των πακιστανών Ταλιμπάν που πολεμούν την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ), αλλά και ξένων συμμάχων του της Αλ Κάιντα. Έγινε επίσης ορμητήριο των Αφγανών Ταλιμπάν που πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Σκότωσε στο ξύλο μωρό με ένα παπούτσι! (photo)

Τρόμος σε λούνα παρκ της Σκωτίας: 15 τραυματίες στον... αέρα! (photos)

Βραζιλία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη; (photos)

Ρουμανία: Ιερέας σταύρωσε καλόγρια για εξορκισμό! (video+photos)

Μάντσεστερ: Συνταξιούχος μαχαιρώθηκε στην… οικογένεια!

Μολδαβία: «Βασίλισσα της ομορφιάς» πουλήθηκε για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια! (phs)

Απλά ένας Ινδός ανεβαίνει μια σκάλα. Με μια μηχανή στο κεφάλι! (video+pic)