ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia Airlines: Ηχητικό ντοκουμέντο των αυτονομιστών για το αεροπλάνο (video)

Malaysia Airlines: Ηχητικό ντοκουμέντο των αυτονομιστών για το αεροπλάνο (video)

Στη δημοσιότητα, αναρτώντας το στο διαδίκτυο, ένα βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο με συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών διοικητών των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών, αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, έδωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Οι ουκρανικές υπηρεσίες υπέκλεψαν συνομιλίες ανάμεσα στον διοικητή των φιλορώσων αυτονομιστών Ιγκορ Βέζλερ (Μπες), το Ρώσο συνταγματάρχη Βασίλ Μικολάιοβιτς Γκεράνιν και το στρατιωτικό διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν, οι οποίοι συζητούν για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Στην πρώτη συνομιλία, ο Ιγκορ Μπέζλερ φέρεται να λέει στον Γκεράνιν: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο».

Σε άλλη συνομιλία, κάποιος ονόματι «Γκρεκ» και κάποιος «ταγματάρχης» συζητούν την κατάρριψη του αεροπλάνου, με τον τελευταίο να δηλώνει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για πολιτικό, και όχι για στρατιωτικό, αεροσκάφος. Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνομιλητή του, ο «ταγματάρχης» αναφέρει ότι στα συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί όπλα, αλλά μόνο μη στρατιωτικά αντικείμενα, ενώ το μοναδικό επίσημο έγγραφο είναι «η ταυτότητα ενός φοιτητή από την Ινδονησία...».

Σε άλλη συνομιλία, ένας αυτονομιστής φέρεται να μιλά με τον διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν τονίζοντας ότι «τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν πολιτικό αεροσκάφος».

«Έπεσε έξω από το Χράμποβο... υπάρχουν πολλά πτώματα γυναικών και παιδιών... στην τηλεόραση λένε ότι ήταν ένα ουκρανικό, μεταγωγικό Antonov-26, αλλά η ταμπέλα λέει Malaysia Airlines. Τι γύρευε πάνω από την Ουκρανία;» , αναφέρει ο συνομιλητής, ενώ ο Κοζίτσιν απαντά: «Μετέφερε κατασκόπους. Γιατί στο διάολο πετάνε, εδώ γίνεται πόλεμος».

Η αυθεντικότητα των συνομιλιών δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλαισιανό αεροσκάφος: Εκκλήσεις για διεξαγωγή έρευνας χωρίς εμπόδια