ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου

Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Χίθροου ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες ότι θα πρέπει να ακυρώσουν μία στις πέντε πτήσεις στη διάρκεια ενός διώρου το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με νέες ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως ισχυρές βροχές που θα συνοδεύονται από κεραυνούς θα σημειωθούν στην Αγγλία και στην Ουαλία, ενώ έχουν εκδοθεί κατά τόπους κίτρινοι συναγερμοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατακλυσμιαίες βροχές, συχνοί κεραυνοί, μεγάλες χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένονται όπου σχηματίζονται καταιγίδες.

Εκπρόσωπος του Χίθροου, του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο από άποψη επιβατικής κίνησης, δήλωσε πως μία στις πέντε πτήσεις θα ακυρωθούν μεταξύ 18:00 και 20:00, οπότε υπάρχει ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης σφοδρών καιρικών φαινομένων.

«Υπάρχει μια δυσμενής πρόβλεψη για τον καιρό στο Χίθροου το Σάββατο, 19 Ιουλίου, με πιθανότητα 70% να σημειωθούν καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζόπτωση», είπε η εκπρόσωπος.

Μεταξύ των περίπου 20 πτήσεων που αναμένεται να ακυρωθούν είναι πτήσεις με προορισμό τη Μαδρίτη, το Δουβλίνο και την Πράγα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, με καθυστερήσεις σε έναν μικρό αριθμό άλλων προορισμών μέχρι τώρα.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε ισχύ 50 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ζευγάρι πιάστηκε να κλέβει... δεινόσαυρο! (βίντεο)