ΚΟΣΜΟΣ

Boeing 777: Το Λονδίνο θεωρεί τη στάση της Ρωσίας «ανεπαρκή»

Boeing 777: Το Λονδίνο θεωρεί τη στάση της Ρωσίας «ανεπαρκή»

O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, εξέφρασε την αποδοκιμασία του σήμερα για «μια ανεπαρκή στήριξη εκ μέρους των Ρώσων» στις έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, που πιθανόν κατερρίφθη από έναν πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία.


«Λαμβάνουμε μια ανεπαρκή στήριξη από τους Ρώσους, δε βλέπουμε τη Ρωσία να χρησιμοποιεί με αρκετή αποτελεσματικότητα την επιρροή της προκειμένου να αποκτήσει από τους αυτονομιστές, που ελέγχουν την περιοχή, την πρόσβαση που έχουμε ανάγκη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τη Ρωσία η οποία διαβεβαιώνει ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στις επόμενες ώρες» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Χάμοντ επίσης διευκρίνισε ότι ο πρέσβης της Ρωσίας στο Λονδίνο θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προκειμένου να ενημερωθεί για την θέση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το σημείο προκειμένου να διενεργηθεί μια διεθνής έρευνα με στόχο να αναγνωριστούν οι αιτίες και οι αυτουργοί, να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι τα θύματα αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα αξιοπρέπεια και το σεβασμό» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δε μπορούμε ακόμα να είμαστε κατηγορηματικοί στην αιτία αυτού του φοβερού δυστυχήματα αλλά υπάρχει ένα σύνολο αποδείξεων που υποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ένα πύραυλος εκτοξεύθηκε από τους αυτονομιστές από περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Boeing 777: Οι ιστορίες των τραγικών θυμάτων (pics)