ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί (ξανά)χτύπησαν σχολείο των Ηνωμένων Εθνών

Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί (ξανά)χτύπησαν σχολείο των Ηνωμένων Εθνών

Σχολείο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο χρησιμοποιείται από οικογένειες Παλαιστινίων ως καταφύγιο, χτυπήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από τον ισραηλινό στρατό.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε οι Ισραηλινοί δεν ξέρουν να σημαδεύουν, είτε η τοποθέτηση περί «πολέμου κατά της Χαμάς» αποτελεί μια εξαιρετική δικαιολογία στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τους Παλαιστίνιους.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις τρεις ημέρες και χωρίς να ιδρώνει το αυτί του Νετανιάχου για τις «διεθνείς ανησυχίες», οι οποίες βέβαια περιορίζονται μόνο στα λόγια, σχολείο των Ηνωμένων Εθνών αποτέλεσε στόχο των Ισραηλινών, οι οποίοι μάλλον είχαν πληροφορία ότι εντός κρύβονταν μέλη της Χαμάς μεταμφιεσμένα σε πεντάχρονα παιδάκια. Εκτός πια αν η τακτική που επιλέχθηκε περικλείεται στο «βομβαρδίζουμε αλύπητα, κάπου θα πετύχουμε και τη Χαμάς»...

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν πέντε Παλαιστίνιοι και από θαύμα δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα που θα ανέβαζαν τον τραγικό απολογισμό του ισραηλινού παραληρήματος.

Επίσημη έκφραση δυσαρέσκειας από τη Βρετανία

Τη δυσαρέσκεια της Βρετανίας, καθώς επίσης και τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει με την εισβολή στη Γάζα, θα μεταφέρει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ, Φίλιπ Χάμοντ, στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ερευνα για εγκλήματα πολέμου

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Έπειτα από 17 ημέρες αδράνειας, υπήρξε αντίδραση εκπεφρασμένη από επίσημα χείλη. Ο γενικός γραμματές του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις επιθέσεις του Ισραήλ και προανήγγειλε σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από πλευράς Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Απίθανη η εκεχειρία στη Γάζα μέσα στις επόμενες ημέρες

Κόλαση πολέμου- Αίμα και δάκρυα στη Γάζα (pics+video)