ΚΟΣΜΟΣ

Air Algerie: Τα τέσσερα σενάρια της συντριβής

Air Algerie: Τα τέσσερα σενάρια της συντριβής

Τι θα μπορούσε να συμβεί στην πτήση της Air Algerie από το Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι; Αυτά είναι τα τέσσερα πιθανά σενάρια.

1. Το αεροπλάνο έμεινε από καύσιμα - που αναφέρθηκε από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλγερίας. Μάλλον απίθανο. Σε μόλις 50 λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης τεσσάρων ωρών, αυτό θα ήταν ένα δραματικό λάθος υπολογισμού.

2. Καταρρίφθηκε από τους αντάρτες. Δυνατόν, αλλά μάλλον δύσκολο. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας ανακοίνωσε χθες: «Ο οργανισμός των ΗΠΑ απαγόρευσε όλες τις πτήσεις στο έδαφος και τον εναέριο χώρο του Μάλι λέγοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας παραμένει εύθραυστη."

3. Το έκλεψαν. Οι πτήσεις της Air Algerie έχουν πέσει θύματα αεροπειρατείας τουλάχιστον έξι φορές αλλά δεν έχουν υπάρξει αναφορές των απαιτήσεων που γίνονται πριν το αεροπλάνο συντριβεί.

4. Καιρός. Ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας ζήτησε από το αεροσκάφος να εκτρέψει κοντά σύνορα με την Αλγερία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και για να αποφευχθεί άλλη μια συντριβή αεροσκάφους. Είναι πλέον σαφές ότι υπήρχε μια καταιγίδα πάνω από το Μάλι, αλλά δεν συγκρούστηκε με άλλο αεροσκάφος αλλιώς θα είχαμε αναφορές για ένα δεύτερο αγνοούμενο αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης: Αλγερία: «Η πτήση της Air Algerie συνετρίβη»