ΚΟΣΜΟΣ

Ανεπιθύμητοι στην Τσετσενία Ομπάμα, Μπαρόζο, Ρομπέι και Άστον

Ανεπιθύμητοι στην Τσετσενία Ομπάμα, Μπαρόζο, Ρομπέι και Άστον

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε το Σάββατο ότι θα απαγορεύσει από σήμερα την είσοδο, στο αυτόνομο αυτό ρωσικό κρατίδιο, στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε. λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο Καντίροφ ανέφερε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Ύστερα από την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. για την ουκρανική κρίση, οι οποίες για πρώτη φορά περιελάμβαναν τον Τσετσένο ηγέτη, ο Καντίροφ επανέλαβε τις ρωσικές δηλώσεις ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Ουκρανία.

«Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την τραγωδία του λιβυκού, του συριακού, του ιρακινού και του αφγανικού έθνους. Και τώρα πρόσφατα του ουκρανικού. Με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, πολίτες αυτών των χωρών δολοφονούνται και πόλεις και θρησκευτικοί δεσμοί καταστρέφονται. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν την άμεση ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Νέα Νάκμπα, 66 χρόνια μετά