ΚΟΣΜΟΣ

Boeing 777: Στο σημείο της συντριβής ομάδα ερευνητών

Boeing 777: Στο σημείο της συντριβής ομάδα ερευνητών

Η κοινή αυστραλο-ολλανδική ομάδα ερευνητών της αστυνομίας βρίσκεται καθ΄οδόν προς τον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Μπόινγκ σε περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε πριν από λίγο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Η ομάδα αναχώρησε από το Ντονέτσκ για να μεταβεί στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά.
Οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή δεν τούς επέτρεψαν χθες να μεταβούν εκεί.

Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής επίτροπος της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας Άντριου Κόλβιν δήλωσε ότι τα στοιχεία κινδυνεύουν να καταστραφούν αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις και όσο περνάει ο χρόνος εξανεμίζονται οι πιθανότητες να βρεθούν όλες οι σοροί και των 298 επιβαινόντων που σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του αεροπλάνου


Στη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Η 49μελής ομάδα άοπλων αυστραλών και ολλανδών ερευνητών της αστυνομίας συντονίζεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Δεν μεταβαίνει στον τόπο της συντριβής η διεθνής ομάδα ευρευνητών