ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Στους 1.231 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000.


Ειδικότερα, τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες, από την έναρξη των συγκρούσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδα της Γάζας παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Βομβάρδισαν και πάλι σχολείο του ΟΗΕ

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, διευκρίνισαν ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Αιματοχυσία δίχως τέλος και διακρίσεις (videos+photos)

Μπλακ άουτ στη Γάζα: Βομβαρδίστηκε ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Γάζα: Πληθαίνουν τα θύματα μετά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς