ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Νταβούτογλου με Κέρι για τη Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία Νταβούτογλου με Κέρι για τη Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρρι είχε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Άγκυρα πρότεινε 24 ώρες κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το Ισραήλ δεν το δέχτηκε και μείωσε τη διάρκεια σε 12 ώρες.

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα εδάφη της Παλαιστίνης ανήκουν μόνο στους Παλαιστίνιους και τα εδάφη της Γάζας στο λαό της Γάζας.

"Εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να πλήξουν το λαό της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σ' εκείνα τα εδάφη της Γάζας υπάρχει και το αίμα και των Τούρκων στρατιωτών και, όπου υπάρχει το αίμα των Τούρκων στρατιωτών, υπάρχει η φωνή του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, η υποστήριξή του και η αποφασιστικότητά του", είπε.

Ο κ. Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ηγέτη της Χαμάς Μεσάλ, τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς και τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας Ιγιάτ Μεντενί.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι