ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη ύποπτων «ισλαμιστών μαχητών» σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Σύλληψη ύποπτων «ισλαμιστών μαχητών» σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Στη σύλληψη ενός Γαλλομαροκινού τον οποίο χαρακτηρίζει «ισλαμιστή μαχητή» και υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε να εκτελέσει επιθέσεις στη χώρα, προχώρησε η γαλλική αστυνομία.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, έφτασε στο Παρίσι με αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη, αφού οι τουρκικές αρχές τον απέλασαν από τη χώρα. Κρατείται από την αστυνομία εν αναμονή της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, οι ύποπτοι για τρομοκρατία μπορούν να κρατηθούν από τις αρχές για 96 ώρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στην ανακοίνωση δε διευκρινίστηκε πού είχε ταξιδέψει ο άνδρας αυτός προτού να φτάσει στην Τουρκία, η οποία είναι συνήθης σταθμός για τους Ευρωπαίους ισλαμιστές στο δρόμο τους για τη Συρία.

Την ίδια ώρα, ένας Σύρος συνελήφθη στο Βέλγιο με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του φωτογραφίες δολοφονιών και προπαγανδιστικό υλικό μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, ο 25χρονος συνελήφθη όταν κατά τον έλεγχο που του έγινε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστά γαλλικά διαβατήρια και δύο φορητές μνήμες USB που περιείχαν εικόνες από δολοφονίες.

Ο συλληφθείς πιστεύεται ότι είχε διασυνδέσεις με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια τζιχαντιστική οργάνωση, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που δρα στη Συρία. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι είναι δημοσιογράφος και ότι κρατήθηκε όμηρος από τους τζιχαντιστές μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, τον Τομάς Πιτσινί, έφτασε στο Βέλγιο αφού πέρασε προηγουμένως από την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ τελικός προορισμός του ήταν η Σουηδία όπου, όπως ισχυρίζεται, θα συνέχιζε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη δημοσιογραφία.

Διαβάστε ακόμα:

Σουηδία: Ανακάλυψε 80 σκελετούς μέσα σε τσάντες πολυκαταστήματος! (photo)

Φάντασμα με… τσεκούρι εμφανίστηκε σε πολεμικό πλοίο! (photos)

ΗΠΑ: Σάλος με τη μυστηριώδη μαυροφορεμένη γυναίκα! (video+photos)

Τυνησία: Μυστήριο με λίμνη που «γεννήθηκε στην έρημο! (video+photos)

Γάλλος κλοτσά σκιουράκι σε γκρεμό του Grand Canyon! (video+photos)

ΗΠΑ: Βρήκαν γυμνό διαρρήκτη στο κρεβάτι τους! (video+photos)

Τρόμος στη Φλόριντα: Σφυροκέφαλος πλησίασε την ακτή! (video)