ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες τραβάνε το χαλί στον τουρισμό μας;

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες τραβάνε το χαλί στον τουρισμό μας;

Τρόμος επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης από τα συνεχή κρούσματα πτώχευσης σε ρωσικά τουριστικά πρακτορεία

Ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαστάσεις που λαμβάνει η ταλαιπωρία για χιλιάδες Ρώσους τουρίστες και όλα δείχνουν ότι όσο περνούν οι μέρες αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά, καθώς στο χορό των... πτωτεύχεων μπαίνουν αρκετά ρωσικά τουριστικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Μόσχα, τα οποία έχουν αναπαραχθεί και στη χώρα μας, μετά το Labrinit, «κανόνι» βάρεσε ένα ακόμη μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο και συγκεκριμένα το Intaer και μάλιστα τη στιγμή που ήταν έτοιμο να στείλει, μέσα στον Αύγουστο, 10.000 Ρώσους στην Ελλάδα.

Εξ αυτών των πακέτων που είχαν ήδη κλειστεί, μόλις 500 άτομα έχουν έρθει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η συσσωρευμένη ζημιά για ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής από την... κρίση στα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία έχει προκληθεί «μαύρη τρύπα» στον ελληνικό τουρισμό που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να αγγίξει το μισό δισ. ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δείχνει «αμήχανη» και ανήμπορη να αντιδράσει, αλλά και να έρθει σε απευθείας επαφές με τη Μόσχα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα είναι υπαρκτό ή οφείλεται σε ενδεχόμενη «τεχνητή» διαδικασία... μηνυμάτων που στέλνονται με διάφορους τρόπους προς τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ως αποτέλεσμα της στάσης που τηρούμε έναντι της Ρωσίας στην κρίση με την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί το «κανόνι» (;) του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου