ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Ένας 40χρονος νεκρός στη Σαουδική Αραβία

Έμπολα: Ένας 40χρονος νεκρός στη Σαουδική Αραβία

Ένας Σαουδάραβας που επέστρεψε στη χώρα του από τη Σιέρα Λεόνε και παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της επιδημίας του Έμπολα πέθανε σήμερα το πρωί από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.


Ο 40χρονος άνδρας που πέθανε σε νοσοκομείο της Τζέντα θα ενταφιαστεί με βάση τα μουσουλμανικά έθιμα, όμως θα ληφθούν τα μέτρα που συνιστούν σε αυτές τις περιπτώσεις οι διεθνείς υγειονομικές υπηρεσίες, διευκρίνισε το υπουργείο.

Εργαστήριο άλλης χώρας έχει αναλάβει να εξετάσει το δείγμα αίματος του θύματος για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του οφειλόταν στον Έμπολα.

Την Τρίτη, ανακοινώνοντας την ύπαρξη του ύποπτου κρούσματος, το Ριάντ υπενθύμισε ότι από τον Απρίλιο έχει σταματήσει να χορηγεί βίζες σε υπηκόους της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, των τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν καταγραφεί 1.603 κρούσματα Έμπολα και 887 θάνατοι σε τέσσερις αφρικανικές χώρες από τις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης: Ένας ακόμη θάνατος από Έμπολα στη Νιγηρία