ΚΟΣΜΟΣ

Μπαν Γκι-μουν: Βαθιά απογοητευμένος για τη Γάζα

Μπαν Γκι-μουν: Βαθιά απογοητευμένος για τη Γάζα

Τη «βαθιά απογοήτευσή» του εκφράζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, για τη νέα αιματοχυσία στη Γάζα και για το γεγονός ότι «τα μέρη δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε παράταση της κατάπαυσης του πυρός, στις συνομιλίες τους στο Κάιρο».


Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού «καταδικάζει την επανέναρξη της ρίψης ρουκετών προς το Ισραήλ», υπογραμμίζοντας ότι «περισσότερος πόνος και θάνατος αμάχων σε αυτή τη σύγκρουση είναι ανυπόφοροι».

Ο γγ του ΟΗΕ καλεί τα μέρη να βρουν το συντομότερο ένα τρόπο για την «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» και «να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός».

Ο Μπαν Κι-μουν υπογραμμίζει ότι «η επέκταση της κατάπαυσης του πυρός είναι απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσουν οι συνομιλίες» και «να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα προβλήματα της κρίσης το συντομότερο δυνατόν».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας καλεί όλα τα μέρη «να μην καταφύγουν σε περαιτέρω στρατιωτική δράση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει την ήδη κακή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα».

Διαβάστε επίσης: Η Αίγυπτος καλεί για νέα κατάπαυση πυρός στη Γάζα