ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Ουάσινγκτον ελπίζει να συμφωνηθεί μία νέα εκεχειρία

Γάζα: Η Ουάσινγκτον ελπίζει να συμφωνηθεί μία νέα εκεχειρία

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει να συμφωνηθεί μια εκεχειρία «τις επόμενες ώρες» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών.


«Ελπίζουμε ότι οι πλευρές θα συμφωνήσουν σε μια παράταση της εκεχειρίας τις επόμενες ώρες», δήλωσε η Μαρί Χάρφ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τη Χαρφ, μια αμερικανική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Φρανκ Λέβενσταϊν βρίσκεται στο Κάιρο, όπου εξαιτίας της κατάστασης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με την παλαιστινιακή και την ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για τον αυξημένο αριθμό των παλαιστίνιων άμαχων θυμάτων, όμως η Χαρφ εκτίμησε ότι η Χαμάς φέρει πλήρως την ευθύνη για τον τερματισμό της εκεχειρίας.

«Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να παρατείνει την εκεχειρία, η Χαμάς αρνήθηκε και άρχισε και πάλι τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και συνεχίζει να διατυπώνει υπερβολικές απαιτήσεις», υπογράμμισε η Χαρφ.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας