ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάγεται από τον ιό Έμπολα η Γουϊνέα

Φυλάγεται από τον ιό Έμπολα  η Γουϊνέα

Στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ανακοίνωσε σήμερα η Γουινέα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον ιό Έμπολα ο οποίος φέτος έχει σκοτώσει περισσότερους από 1000 ανθρώπους σε τρεις Αφρικανικές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας της Γουινέας, Ρέμι Λάμα, σε συνέντευξή του για το θέμα τόνισε πως «Κλείσαμε προληπτικά τα σύνορα ανάμεσα στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας όλων των πληροφοριών που έχουμε λάβει πρόσφατα από αυτές τις περιοχές».

Η ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού έχει τρομοκρατήσει πολλές χώρες της Αφρικής. Χαρακτηριστικά, η Νιγηρία ζήτησε σήμερα εθελοντές για τη μεγαλύτερή της πόλη, το Λάγκος, αφού το προσωπικό του δεν είναι επαρκές για την αντιμετώπιση μια τόσο σοβαρής κατάστασης. «Έχουμε ελλείψεις στο προσωπικό. Δεν θα πω ψέματα γι αυτό. Και για αυτό κάνουμε έκκληση για εθελοντές», είπε ζωντανά στη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος ο επίτροπος υγείας του Λάγκος Τζίντε Ίντρις.

Την ίδια ώρα, η Ινδία έθεσε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κατάσταση συναγερμού και η κυβέρνηση εγκαινίασε σήμερα τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με τον Έμπολα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του ιού.

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός για τον ιό Έμπολα και στη χώρα μας