ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές (video)

Ιράκ: Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές (video)

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική Κεντρική Διοίκηση, οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη, είχαν στόχο την προστασία των δυνάμεων των Κούρδων Πεσμεργκά απέναντι στους τζιχαντιστές κοντά στο Αρμπίλ, όπου βρίσκεται το αμερικανικό προξενείο και το κέντρο κοινής στρατιωτικής διοίκησης ΗΠΑ-Ιράκ.

Την ίδια ώρα, οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, ανέκτησαν τον έλεγχο από τους τζιχαντιστές δύο πόλεων στο βόρειο Ιράκ, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να αντιστραφεί το κλίμα, δήλωσε ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος στο Reuters, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Γκουγουάιρ και Μακχμούρ.

Ερωτηθείς για τη χρονική διάρκεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, ο Ζεμπάρι υπογράμμισε: «Όπως είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.


ABC News | More ABC News Videos

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ζούσε με το πτώμα του συζύγου της, ταΐζοντάς το στα πουλιά!

Σ. Αραβία: Δε φαντάζεστε τι προκαλούσε τόσο συχνές αιμορραγίες στη μύτη του! (photo)