ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Προσβολή στην ανθρωπότητα η βία στο Ιράκ

Πάπας Φραγκίσκος: Προσβολή στην ανθρωπότητα η βία στο Ιράκ

«Προσβολή προς το Θεό και την ανθρωπότητα» αποτελούν η βία και η καταστροφή στο Ιράκ, σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος προσευχήθηκε για τα θύματα στη διάρκεια του εβδομαδιαίου του διαγγέλματος στη Ρώμη.

«Είμαστε εμβρόντητοι και έντρομοι από τις ειδήσεις που έρχονται από το Ιράκ. Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ τους πολλοί Χριστιανοί, απομακρύνθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, παιδιά πεθαίνουν από πείνα και δίψα, γυναίκες πέφτουν θύματα απαγωγής, άνθρωποι σφαγιάζονται, βία κάθε είδους, καταστροφή παντού... Όλα αυτά προσβάλλουν βαθιά το Θεό και την ανθρωπότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός πάπας.

Παράλληλα, μετά από προτροπή του πάπα, το συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ ο ποντίφικας ευχαρίστησε τους εθελοντές στο Ιράκ, γνωστοποιώντας ότι ο προσωπικός απεσταλμένος του, καρδινάλιος Φερνάντο Φιλόνι, θα αναχωρήσει από τη Ρώμη για το Ιράκ τη Δευτέρα (11/8).

Ο πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ακόμα ότι μία αποτυχημένη εκεχειρία στη Γάζα απλώς θα επιδείνωνε τη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, ενώ δεν παρέλειψε να προσευχηθεί για τα θύματα του ιού Εμπολα, αλλά και για όσους εργάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Απίστευτη τιμωρία για τους οδηγούς που «τυφλώνουν» με τα φώτα τους! (photo)

Κίνα: Ποτάμι άλλαξε χρώμα σε μια νύχτα! (video+photos)

ΗΠΑ: Έκλεψε πανάκριβο ρολόι παριστάνοντας τον ανάπηρο! (video)

Βρετανία: Μυστήριο... μπύρας σε στοιχειωμένη παμπ!

Μαγευτικές φωτογραφίες από την Πανσέληνο σε όλο τον κόσμο

Σμύρνη: Ξεβράστηκε δελφίνι με δύο κεφάλια! (photo)

ΗΠΑ: Ζούσε με το πτώμα του συζύγου της, ταΐζοντάς το στα πουλιά!

Σ. Αραβία: Δε φαντάζεστε τι προκαλούσε τόσο συχνές αιμορραγίες στη μύτη του! (photo)