ΚΟΣΜΟΣ

Βάπτιση πατέρα μαθητή που πνίγηκε στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol

Βάπτιση πατέρα μαθητή που πνίγηκε στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Κορέα, δέχτηκε σήμερα να βαπτίσει τον πατέρα ενός από τα παιδιά που χάθηκαν στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol, σε μια συνάντηση που είχε με διασωθέντες και τους γονείς τους πριν από τη λειτουργία στο στάδιο του Νταετζόν.

«Μετά τη συνάντηση ο πατέρας ενός από τα αγόρια που σκοτώθηκαν στο ναυάγιο, ένας άνδρας που παρακολουθεί εδώ και δύο χρόνια τη λειτουργία, ζήτησε να βαπτιστεί. Ο πάπας δέχτηκε. Θα γίνει αύριο στην κατοικία του πρέσβη του Βατικανού στη Σεούλ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο άνδρας αυτός μετείχε σε μια ομάδα που είχε κάνει "προσκύνημα" κουβαλώντας έναν σταυρό που ήθελαν να προσφέρουν στον πάπα. Οι προσκυνητές αναχώρησαν από το χωριό του, πήγαν μέχρι το λιμάνι απ' όπου είχε αποπλεύσει το Sewol και κατόπιν επέστρεψαν στο χωριό: συνολικά, έκαναν μια διαδρομή 900 χιλιομέτρων. «Είναι συμβολικό ότι ο πάπας θα βαπτίσει έναν ενήλικα Κορεάτη στη χώρα όπου κάθε χρόνο βαπτίζονται Καθολικοί 100.000 άνθρωποι», σχολίασε ο Λομπάρντι.

Ο πάπας συνομίλησε για 15 λεπτά με οκτώ επιζώντες και δύο γονείς θυμάτων του ναυαγίου, πριν από τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν 45.000 άνθρωποι στο στάδιο της Νταετζόν.

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο αεροπορική τραγωδία επειδή ξεκόλλησε το προσθετικό χέρι του πιλότου