ΚΟΣΜΟΣ

Νέες ταραχές στο Φέργκιουσον

Νέες ταραχές στο Φέργκιουσον

Νέα ένταση στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας)

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει διαδηλωτές στο Φέργκιουσον του Μισούρι ύστερα από τις ταραχές που ξέσπασαν για τρίτη μέρα, εξαιτίας των διαμαρτυριών για τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού εφήβου από έναν λευκό αστυνομικό.

Η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά ως επί το πλείστον ήταν ειρηνικές, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 19χρονος Μάικλ Μπράουν που ήταν άοπλος έπεσε νεκρός στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ένα περιστατικό που αναβιώνει το φάντασμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Δείτε live εικόνα από το Φέργκιουσον:

Η πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ αποφάσισε τη Δευτέρα να στείλει δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον, καθώς οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου.

Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον υπέγραψε διαταγή με την οποία η Εθνοφρουρά καλείται «να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, καθώς και στην προστασία των πολιτών του Φέργκιουσον».

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, έγινε γνωστό ότι ο Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε τουλάχιστον 6 φορές, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι. Αυτό απέδειξε η ιδιωτική, προκαταρκτική αυτοψία που έγινε την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία συνέλαβε φωτορεπόρτερ της Getty Images που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον

Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από την αστυνομία στο Φέργιουσον

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα στέλνει στο Φέργκιουσον τον υπουργό Δικαιοσύνης