ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιος διαπραγματευτής: «Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο»

Παλαιστίνιος διαπραγματευτής: «Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο»

Ο επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής στο Κάιρο, Αζάμ- αλ Αχμέντ δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ότι οι συνομιλίες των παλαιστινίων και των ισραηλινών για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση της Λωρίδας της Γάζας απέτυχαν και οι αντιπροσωπεία τους αναχωρεί από την Αίγυπτο.

«Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο», δήλωσε ο Αζάμ αλ-Αχμέντ, επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στο Κάιρο

Μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη τα μεσάνυχτα της 24ωρης εκεχειρίας, ο Αζάμ αλ-Αχμέντ που είναι στενός σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι «το Ισραήλ ματαίωσε τις επαφές που θα μπορούσαν να φέρουν την ειρήνη (...) υπήρχε μια ισραηλινή απόφαση να οδηγήσει σε αποτυχία τις συνομιλίες του Καΐρου».

Από την πλευρά του το Ισραήλ απορρίπτει τους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς για την αποτυχία των συνομιλιών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου η εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα έκανε αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κάιρο.

Το Ισραήλ απέσυρε τους δικούς του αντιπροσώπους του από την Αίγυπτο νωρίτερα σε απάντηση στην έξαρση της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικοι της Γάζας εγκαταλείπουν τα περίχωρα των συνόρων με το Ισραήλ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τη Λωρίδα της Γάζας ΕΔΩ