ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στις ρουκέτες τις Χαμάς οι ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών

Ισραήλ: Στις ρουκέτες τις Χαμάς οι ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε την Τετάρτη τους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κάιρο της Αιγύπτου με στόχο μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι η εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας «έκανε τη συνέχιση των συνομιλιών αδύνατη».

Ο Μαρκ Ρεγκέβ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Νετανιάχου απάντησε στις κατηγορίες του παλαιστίνιου διαπραγματευτή Αζάμ αλ-Αχμέντ ότι το Ισραήλ οδήγησε τις συνομιλίες σε αποτυχία καθώς απέσυρε τους διαπραγματευτές του από την Αίγυπτο, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας.

«Η διαδικασία του Καΐρου χτίστηκε σε μια συνολική και πλήρη παύση όλων των εχθροπραξιών και έτσι όταν οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, όχι μόνο ήταν μια σαφής παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, αλλά κατέστρεψε και την παραδοχή πάνω στην οποία βασίστηκαν οι συνομιλίες», δήλωσε ο ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκ Ρεγκέβ.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια του Ισραήλ και δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν» δήλωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Γιδεόν Σάαρ ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνιος διαπραγματευτής: «Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τη Λωρίδα της Γάζας ΕΔΩ