ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε ρουκέτα που εξαπολύθηκε από τη Γάζα με στόχο περιοχή της Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε ρουκέτα που εξαπολύθηκε από τη Γάζα με στόχο περιοχή της Ιερουσαλήμ

Οι σειρήνες που προειδοποιούν για την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν στην Ιερουσαλήμ την Τρίτη την βράδυ με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι μια ρουκέτα αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα εκτός του αστικού ιστού της πόλης χωρίς να αναφερθούν τυχόν θύματα ή ζημιές.

Η ρουκέτα ήταν η τελευταία από μια σειρά ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι παλαιστίνιοι επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων με την εκτόξευση περισσότερων από 30 ρουκετών μία εκ των οποίων κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Η οργάνωση της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες, μεταξύ των οποίων και αυτή που εκτοξεύτηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τη αναζωπύρωση της βίας στη Γάζα και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα είναι "ασφαλές" όσο δεν είναι ασφαλείς οι Παλαιστίνιοι. «Το Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές έως ότου ο παλαιστινιακός λαός ζήσει με ασφάλεια, και είναι το Ισραήλ που έχει ξεκινήσει (την αναζωπύρωση της βίας)» δήλωσε ο Αζάτ αλ Ρισκ.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνιος διαπραγματευτής: «Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τη Λωρίδα της Γάζας ΕΔΩ