ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Τον καταδίκασαν σε θάνατο για υπόθεση διαφθοράς

Κίνα: Τον καταδίκασαν σε θάνατο για υπόθεση διαφθοράς

Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο του Πεκίνου πρώην υπάλληλο των κινεζικών σιδηροδρόμων για διαφθορά, αν και ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει αναβολή για δύο έτη για την εκτέλεση της απόφασης, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.


Ο Βεν Γκιανγκλιάνγκ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής του σιδηροδρομικού δικτύου σε επαρχία της Κίνας το 2011, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς ή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στη χώρα είχε «προβλήματα πειθαρχίας».

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο καταδικασθείς αποδείχθηκε ότι «έλαβε δώρα» ύψους 20 εκατ. γιουάν (περίπου 3,3 εκατ. δολάρια), μεταξύ 2005 και 2011 προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένες εταιρείες ώστε να αναλάβουν έργα βελτίωσης των υποδομών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της επαρχίας Σανχί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα η θανατική ποινή στην οποία καταδικάστηκε θα εκτελεστεί μετά από δύο έτη και σε περίπτωση που επιδείξει «καλή συμπεριφορά» σε αυτό το διάστημα, τότε υπάρχει περίπτωση να μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης προστίθεται ότι οι αρχές κατόρθωσαν να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τα οποία είχε λάβει ως «δώρα».

Διαβάστε επίσης:

Απόλυτος τρόμος: Τον πήρε ο ύπνος και όταν ξύπνησε βρήκε δίπλα του...