ΚΟΣΜΟΣ

Αυθεντικό το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ

Αυθεντικό το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ

Αυθεντικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου από μέλος του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το FBI.

Η αποκάλυψη έγινε από το site GlobalPost. Να τονιστεί πως οι Αρχές των ΗΠΑ μέχρι το μεσημέρι εξέταζαν την αυθεντικότητα του βίντεο. Τελικά το πόρισμα ήταν πως το βίντεο ήταν αυθεντικό, σκορπίζοντας θλίψη για την επιβεβαίωση του χαμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο 40χρονος Φόλεϊ εξαφανίστηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, το 2012. Η μητέρα του, Νταϊάν Φόλεϊ, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της που έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκαλύψει τα δεινά του συριακού λαού.

Εν τω μεταξύ ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ έχει προκαλέσει τον Παγκόσμιο αποτροπιασμό. Η δράση του ισλαμικού κράτους πλέον χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη, ενώ σιγά σιγά οι χώρες της Δύσης ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, τόνισε πως «Εάν αληθεύει, τότε αυτή η ειδεχθής δολοφονία καταδεικνύει το αληθινό πρόσωπο αυτού του χαλιφάτου της βαρβαρότητας. Απαιτείται η σθεναρότερη καταδίκη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας».

Το Ισλαμικό κράτος έχει ήδη προαναγγείλει τον αποκεφαλισμό ενός ακόμα αμερικανού δημοσιογράφου, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του. Φυσικά, το θέμα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και το μόνο που απομένει είναι να δούμε κατά πόσο θα συνεχιστεί η εξάπλωση της οργάνωσης που προκαλεί τον τρόμο, ή ποια θα είναι η απάντηση των χωρών που θίγονται από αυτή...

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο σοκ: Ισλαμιστές αποκεφάλισαν δημοσιογράφο (vid)

Γαλλία: Καταδικάζει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου