ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Καταλάβαμε ρωσικά τεθωρακισμένα»

Ουκρανία: «Καταλάβαμε ρωσικά τεθωρακισμένα»

Δύο ρωσικά τεθωρακισμένα τα οποία ανήκουν σε αερομεταφερόμενη μεραρχία του στρατού, κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε μάχη που έγινε στο Λουγκάνσκ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το ίδιο το Κίεβο, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει στα χέρια του έγγραφα τα οποία πιστοποιούν πού ανήκουν, χωρίς πάντως να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία.

«Σε μάχες κοντά στο Λουγκάνσκ, οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέλαβαν δύο θωρακισμένα της αερομεταφερόμενης μεραρχίας του Πσκοφ στη Ρωσία. Στο ένα από τα οχήματα βρέθηκε ένα σύνολο ντοκουμέντων: μια άδεια οδήγησης και στρατιωτικά έγγραφα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο.

«Το προσωπικό και τα οχήματα ανήκουν στην στρατιωτική μονάδα 74268 του πρώτου λόχου αλεξιπτωτιστών των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Πσκοφ», στη βορειοδυτική Ρωσία, συνέχισε ο ίδιος.

«Ανάμεσα στα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν περιλαμβάνεται ένα σακίδιο αξιωματικού» ενός ίλαρχου, συνέχισε ο Λισένκο, προσθέτοντας πως το πλήρωμα των τεθωρακισμένων οχημάτων αυτό τα εγκατέλειψε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αληθείς θα πρόκειται για την πρώτη αδιάσειστη απόδειξη της εμπλοκής των ρωσικών τακτικών δυνάμεων στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία, καταγγέλλουν το Κίεβο και δυτικές χώρες, μεταφέρει οπλισμό και μαχητές στη χώρα, κάτι το οποίο η Μόσχα διαψεύδει.

Ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών είχε υποστηρίξει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις τους έλαβαν ενισχύσεις, 1.200 άνδρες εκπαιδευμένους στη Ρωσία και δεκάδες θωρακισμένα, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Το Κρεμλίνο διέψευσε και αυτές τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός θάνατος: Έπεσε μπροστά στο τρένο που οδηγούσε η πρώην του